Marianne ten Westenend

Uw kind gezond en lekker in zijn/haar vel ?

Een gezond kind zit ook lekker in zijn/ haar vel. Belangrijk is een afwisselende gezonde voeding, liefst biologisch en vers. Dan zitten er minder/geen toevoegingen in die schadelijk zijn. Helaas hebben veel kinderen een matige eetlust wat betreft hoeveelheid en diversiteit. Het is belangrijk om uw kind van allerlei producten te laten proeven zodat het een smaak kan ontwikkelen. Samen eten nodigt uit tot eten. Een rustige sfeer tijdens de maaltijd is voor iedereen van belang voor een goede spijsvertering. De Chinese Geneeskunde zegt dat de spijsvertering oorzaak is van 1000 kinderziektes...en helaas , dit kom ik inderdaad vaak tegen in de praktijk. Het eten wordt niet goed verteerd in de maag en daarna niet goed afgebroken in de darmen. De juiste voedingsstoffen worden er niet uitgehaald.... Vage buikklachten met breierige poep of obstipatie tot gevolg.

Herkent u deze klachten? Kom dan met uw kind naar de praktijk...we kijken dan of uw kind allergisch of intolerant reageert op bepaalde normale voedingsmiddelen. Vaak wijst uw kind niet zonder reden bepaalde voeding af! We kijken tevens of de inentingen goed verwerkt zijn...deze kunnen ook nog na jaren klachten oproepen in het lijf of in het gedrag. Hoe verloopt de spijsvertering...is er genoeg en goede energie aanwezig? En wat kunnen wij u bieden:

Een voedingsadvies eventueel aangevuld met op uw kind afgestemde vitamine supplementen en/ of kruidendruppels. Mocht uw kind niet lekker in zijn/haar vel zitten...dan zijn Linea verde druppels ( gemaakt van diverse Bachbloesems) een subtiele manier om binnen 2 weken een positieve verandering te zien. Kinderacupunctuur, kleine prikjes ( duurt 10 tellen per prikje) kunnen een enorme verbetering geven van de klachten, indien u geen prikjes wilt kan het ook met zijde, laser of magneetjes.   Voor baby's is er babymassage, een fijne manier om zowel de spijsvertering als de gemoedsrust van uw kindje te ondersteunen.