Marianne ten Westenend

Nieuwe collega: Yvonne van Pelt

tl_files/nieuwsafbeeldingen/Ivyflow4.jpegGefascineerd door de genezende kracht van het menselijk lichaam verdiep ik me al jaren in het versterken van die kracht. Ik ben me blijven ontwikkelen in het ondersteunen van gezondheid en hoe je daar balans in kan brengen. Mijn kennis en vaardigheden deel ik graag. Ik wil het welzijn en de gezondheid van mensen verbeteren. Niet alleen bij ziekte maar zeker ook als preventie.

Al vroeg in mijn loopbaan realiseerde ik me dat voeding bij alles een rol speelt. Wat is de impact op je lichaam en wat betekent het in ons dagelijks leven? Gezonde voeding inbouwen in je leven is niet vanzelfsprekend of gemakkelijk. Deze aandachtspunten zorgden ervoor dat ik lange tijd als gediplomeerd voedingsdeskundige heb gewerkt.

Ik vind het belangrijk dat de mens als geheel gezien wordt, lichaam en geest staan niet los van elkaar, ze zijn met elkaar verbonden. Tijdens de opleiding als acupuncturist heb ik geleerd om  door middel van acupunctuurbehandelingen het zelfherstellende en zelfregulerende vermogen van het lichaam te stimuleren. Het effect is dat klachten verlicht of verholpen worden en de balans wordt hersteld. Dit met de focus op de gehele mens in plaats van alleen aandacht voor de ziekte.

Je kan mij enkele dagen per week vinden in de praktijk van Marianne ten Westenend in Uden. Tevens ben ik een eigen praktijk gestart in Eindhoven.