Marianne ten Westenend

Behandelingen

Acupunctuur

Door middel van het plaatsen van dunne steriele naalden op acupunctuurpunten wordt de energiehuishouding gereguleerd, in balans gebracht. De energie gaat stromen, dit voelt aan als een licht tintelend gevoel of juist een zwaar gevoel rondom de naalden. Soms straalt het uit langs de energiebaan. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten terwijl u op een behandelbank ligt, luisterend naar ontspannende muziek. Bij kinderacupunctuur worden niet meer dan 6 punten aangeprikt. De naalden blijven niet staan. Het werkt zeer snel en voorkomt het gebruik van medicijnen. Het kind bouwt een betere weerstand op. Het wordt niet als belastend ervaren.

Ooracupunctuur

De acupuncturist plaatst kleine naalden in het oor om de behandeling te versterken. Er kunnen ook kleine verblijfsnaaldjes op het oor geplaatst worden die een week kunnen blijven zitten en zo de behandeling blijven ondersteunen.

Dry Needling

Dit heet ook wel triggerpointacupunctuur / myofasciale acupunctuur. De triggerpunten in pijnlijke spieren worden met dunne naalden behandeld. De naalden blijven niet in het lichaam staan maar worden na de manipulatie verwijderd. U voelt een duidelijke loslaat reactie (twitch) tijdens de behandeling.

Chinese kruiden / energetische homeopathie

Chinese kruiden kunnen een aanvulling zijn op de acupunctuurbehandeling. De kruidenformules worden gemaakt door een erkende apotheek. De energetische homeopathie bestaat uit homeopathische vloeistoffen die werken op de energiehuishouding.

Moxa

Een moxa behandeling bestaat uit het verwarmen van acupunctuurpunten met behulp van een kruidensigaar. Zeer succesvol voor het draaien van een baby in stuitligging.

Energetisch testen / Bioresonantie

Moderne meetapparatuur wordt ingezet om de energiehuishouding in kaart te brengen. Het is een gezondheidscheck van uw hele lichaam en geest. Een verslag maakt duidelijk welke behandeling er preventief of genezend ingezet kan worden. Voedingstesten op allergie / intolerantie behoort tot de mogelijkheden.

Cuppen: een intensieve massage methode met glazen of silicone cups

Deze methode wordt toegepast bij:

1. Cellulite. Cellulite wordt veroorzaakt door vetophopingen die het bindweefsel onder de huid verstoren. Het ziet eruit als kuiltjes op heupen, dijen en billen. Met cupping maak je het bindweefsel los en stimuleer je de doorbloeding waardoor de huidcellen meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd krijgen. Daarnaast worden de afvalstoffen afgevoerd. De structuur van de huid verbeterd daardoor. Uw benen zien er weer mooi uit.

2. Huidverbetering in het gezicht om de productie van collageen te stimuleren. De huid wordt steviger en de poriën worden dieper gereinigd.

3. Spierknopen. Door de diepe bindweefselmassage worden spierknopen verminderd en de spieren beter doorbloed waardoor de afvalstoffen –die de knopen maken- worden afgevoerd. Er vindt een diepe ontspanning plaats van de spieren.